maanantai 27. elokuuta 2012

Löllöpipo

Päätin jakaa täällä blogissa ohjeen pipoon, jonka tein jo viime keväänä ja jostsa on tullut ehdoton suosikkini. En ole varmaan koskaan ollut näin tyytyväinen omaan tekeleeseeni!

Ohjeen olen mukaillut Susanna Zacken ja Sania Hedengrenin "Sekaisin langoista" -kirjan ohjeesta, ja kokonaisuudessaan se kuuluu näin:


Pipo

Lanka: Novita Isoveli (ohjeessa Molly)
Virkkuukoukku: 5-6 käsialan mukaan (itse käytin nro 6)

Virkkaa niin monta ketjusilmukkaa, että ketju yltää pääsi ympäri (ohjeessa silmukoiden määrä on 66, mutta itse tein enemmän haluttuani löysemmän pipon.) Piposta voi siis oman makunsa mukaan tehdä joko kireän tai löysän. Yhdistä ketju renkaaksi piilosilmukalla, ja virkkaa kerrossilmukoita, kunnes pipon korkeus on n. 17 cm (tai pidempi, mikäli haluat löysemmän pipon.) Aloita sitten kavennukset.

1. krs: Virkkaa 9 ks, kavennus, 9 ks, kavennus jne kerros loppuun.
2. krs: 8 ks, kavennus, 8 ks, kavennus jne kerros loppuu.
3 krs. 7 ks, kavennus, 7 ks, kavennus jne.

Jatka samalla tavalla, kunnes olet virkannut kerroksen, jossa kavennuksia tehdään joka toisella silmukalla. Tee sitten seuraavalla kerroksella pelkästään kavennuksia. Katkaise lanka ja pujota se viimeiseen silmukkaan. Päättele langanpäät. HUOM! Mikäli olet tehnyt löysemmän pipon (=enemmän aloitussilmukoita), sinun tulee aloittaa kaventaminen aiemmin ja suuremmalla kavennusvälillä. Muista kuitenkin, ettei pipoa tehdessä kavennukset ole niin tarkkoja, joten kokeilemalla onnistut parhaiten.




Kuva ei anna oikeutta pipolle, mutta voin sanoa, että se tuntuu ihanalta päässä ja näyttää tosi kivalta asun kuin asun kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti